|| ...Genc Mekan... ||
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

|| ...Genc Mekan... ||

GencLerin we Hep Genc KaLanLarın Adresi
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
SİTEMİZE HOSGELDİNİZ...İYİ EĞLENCELER!
MODERATÖR VE BÖLÜM MODERATÖRÜ ALIMI YAPILACAKTIR..

 

 Psikoanalitik Psikoloji

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
piqabhu
Administratör
Administratör
piqabhu


Yaş : 30
Mesaj Sayısı : 346
Rep Gücü : 641
Başarı Puanı : 1
Nerden : Ankara

Psikoanalitik Psikoloji Empty
MesajKonu: Psikoanalitik Psikoloji   Psikoanalitik Psikoloji I_icon_minitimePaz Tem. 26, 2009 12:09 pm

19. yy sonunda S. Freud öncülüğü ile bir grup hekim akıl ve ruh hastalıklarını psikolojik açıdan incelemeye çalışmışlardır. Zira bu hastalıklardan bir çoğunun fiziksel veya organik kaynakları bulunamıyordu. Hastalıkların kaynaklarının bulunmasında önce hipnoza başvurulmuştur daha sonraları da psikanaliz yöntemi geliştirilmiştir. Freud akıl hastalıklarının psikolojik nedenlerini incelerken “Bilinçaltı” nı keşfetmiştir. Freud ve arkadaşları psikoz ve nevrozların coğunun kişinin çocukluktan itibaren tatmin edilmemiş olan arzu ve ihtiyaçlarının baskı altına alınmasından bilinç dışına itilmesinden meydana geldiğini öne sürmüşlerdir. Kliniklerde yaptıkları deneylerde bunu kanıtlamaya çalışmışlardır Freud’a göre içsel yaşantılar bilinçlilik bakımından birbirinden farklı üç düzeyde bulunurlar. Bunlardan tam bilinç düzeyinde kişi anılar düşünceler duygular gibi içsel yaşantıların farkındadır. Bilinç tam olarak aydınlıktır. İkinci düzey bilinç öncesidir burası bilince yakın olan anıların arzuların bir deposu gibidir. Kişi bunların farkında değildir ama istediği anda bilinç alanına çıkabilir. Üçüncü düzey ise bilinçaltıdır. Burada kişinin istediği zaman bilinç alanına çıkaramadığı varlıklarından bile haberdar olmadığı duyguları düşünceleri anıları dürtüleri bulunur. Bilinçaltında bulunan bu düşünceler yok olmazlar. Kişiyi rahatsız eder davranışlarını şu yada bu şekilde etkilerler. Bilinçaltı düşünceleri rüya ve hayallerde ortaya çıkar.
Freud’a göre anormal davranışlar aslında insanların ruhsal çatışmalarından kurtulabilmek için başvurdukları çabalardır. Bu nedenle bu davranışlar asla anlaşılmayacak olan davranışlar değildir. Normal davranışlarla aralarında yanlızca bir derece fark vardır.
Freud ayrıca kişilik konusunda da yeni bir görüş getirmiştir. İnsanın id-ego-süper ego denilen üç yanını ve bunların etkileşimini incelemiştir.
Özet olarak şunu söyleyebiliriz: Psikanalitik psikologlar (Freud Adler ve Jung) akıl hastalıklarını ve bilinçaltını klinik yöntemlere ve gözleme başvurarak incelemişlerdir. Psikolojinin bulgularını hekimlik alanında kullanmışlardır
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Psikoanalitik Psikoloji
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Psikoloji Tarihi
» Hümanist (İnsancıl) Yaklaşım çağdaş bir psikoloji akımıdır

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
|| ...Genc Mekan... || :: İlginç ve Korku :: Psikoloji-
Buraya geçin: