|| ...Genc Mekan... ||
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

|| ...Genc Mekan... ||

GencLerin we Hep Genc KaLanLarın Adresi
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
SİTEMİZE HOSGELDİNİZ...İYİ EĞLENCELER!
MODERATÖR VE BÖLÜM MODERATÖRÜ ALIMI YAPILACAKTIR..

 

 Aşırı sıcak kalbinizi yormasın

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
piqabhu
Administratör
Administratör
piqabhu


Yaş : 30
Mesaj Sayısı : 346
Rep Gücü : 641
Başarı Puanı : 1
Nerden : Ankara

Aşırı sıcak kalbinizi yormasın Empty
MesajKonu: Aşırı sıcak kalbinizi yormasın   Aşırı sıcak kalbinizi yormasın I_icon_minitimePtsi Tem. 27, 2009 10:00 pm

Yaz sıcakları ve neme bazen sağlıklı insanların bile dayanması zor.

Bazı kronik hastalıkları bulunanlar yaşlılar çocuklar ve hamileler içinse daha büyük ıstırap. Sözünü ettiğim sıcakların yol açtığı konforsuzluk değil zemin hazırladığı ya da tetiklediği bazı hastalıklar. Sıcakların örneğin kalp ve damar hastalarına yükü ağır olabiliyor. Terlemeye bağlı aşırı tuz kaybı halsizlik bitkinlik ve ritim bozukluğunu beraberinde getirebiliyor.

Kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez’in verdiği bilgiye göre kalp kapağı hastalarının yazdan bu kadar etkilenmesinin temel nedeni idrar söktürücü ilaç kullanmaları. Bu hastalar vücutlarındaki fazla su ve tuzu idrarla atarlar. Ancak yazın çok terledikleri için terlemeyle de tuz ve su atacaklarından özellikle tuz kayıpları aşırı miktarda olur. Bu da halsizlik bitkinlik ve ritim bozukluğuna yol açabilir.
Prof. Dr. Sönmez “O nedenle yazın bir otomobilin nasıl karbüratör ve klima ayarları yaptırılıyorsa kapak hastalarının da doktorlarına danışarak idrar söktürücü ilaç dozunu gerekli miktara gelecek şekilde azaltmaları gerekiyor” diyor.

BOL SU İÇMEK ŞART

Koroner kalp hastalarında ise kan akışkanlığı çok önemli. Bu hastalara kan sulandırıcı ilaçlar veriliyor ki kanlarının akışkanlığı artsın. Ancak koroner kalp hastaları yaz aylarında çok fazla terledikleri için 1-2 litrelik su kayıplarında kanları koyulaşıyor ve akışkanlığı da buna bağlı olarak azalıyor. Bu da çok kritik olmayan bir darlıkta oluşabilecek bir pıhtının hiç beklenmeyen ve sonu ölümle sonuçlanabilen enfarktüse neden olabilme ihtimalini artırıyor. Prof. Dr. Sönmez “Koroner kalp hastaları aşırı sıcaklardan kesinlikle kaçınmalı. Güneşin dik konumda olmadığı sabah erken ve akşam üstü saatlerinde denize girmeli ve bol bol su içmeliler. Su onların terlediklerinde kaybettikleri su miktarını geri kazandırıyor” diyor.

GÜNEŞ ALTINDA ALKOL ALMAYIN

Sorunları neden kaynaklanırsa kaynaklansın kalp hastaları kesinlikle güneş altında alkol almamalı. Özellikle yüksek tansiyonu olan hastalar. Az az ve sık sık yemeli ağır ve yağlı beslenmekten kaçınmalı. Koroner hastalarının günde en az iki litre ve daha çok su içmeleri ağır ve yağlı yemekleri tercih etmemeleri de önemli. Sporu ise sabah ya da akşamüstü saatlerine bırakın.
Yine hatırlatmakta yarar var: Kalp kapak hastaları ve koroner kalp hastaları kesinlikle güneşin dik geldiği ve günün en sıcak olduğu 11.00- 15.00 saatleri arasında ortalıkta dolaşmamalı kesinlikle spor yapmamalı.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Aşırı sıcak kalbinizi yormasın
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
|| ...Genc Mekan... || :: Ne Ararsan Köşesi :: Sağlık ve Yaşam-
Buraya geçin: